Втора Digital Day конференција во Белград

Press release Експерти од најголемите светски компании ќе држат предавања за современите тенденции од областа на онлјан маркетингот Вториот Форум IAB Serbia: Digital Day 2012 ќе се одржи и оваа година, на 25ти април во домот на млади во Белград,

Втора Digital Day конференција во Белград

Press release Експерти од најголемите светски компании ќе држат предавања за современите тенденции од областа на онлјан маркетингот Вториот Форум IAB Serbia: Digital Day 2012 ќе се одржи и оваа година, на 25ти април во домот на млади во Белград,

„Интернет на нештата“ во маркетингот?

Неодамна се сретнав со интересен концепт наречен Internet of things (Интернет на нештата) кој пропагира креирање на „паметни градови“, градови кои ќе бидат комплетно врзани со невидлива мрежа на RFID кодови со цел да овозможат полесно и поефикасно функционирање на

„Интернет на нештата“ во маркетингот?

Неодамна се сретнав со интересен концепт наречен Internet of things (Интернет на нештата) кој пропагира креирање на „паметни градови“, градови кои ќе бидат комплетно врзани со невидлива мрежа на RFID кодови со цел да овозможат полесно и поефикасно функционирање на

Употреба на RFID кодови, нов маркетинг тренд?

*Текстот е првично објавен на It.com.mk RFID (Radio Frequency Identification) кодовите од неодамна се сè почесто употребувани за маркетинг цели. Започнувајќи со минатогодишниот Coca Cola камп, каде наместо влезници, на посетителите им беа давани алки со интегриран RFID код преку кои

Употреба на RFID кодови, нов маркетинг тренд?

*Текстот е првично објавен на It.com.mk RFID (Radio Frequency Identification) кодовите од неодамна се сè почесто употребувани за маркетинг цели. Започнувајќи со минатогодишниот Coca Cola камп, каде наместо влезници, на посетителите им беа давани алки со интегриран RFID код преку кои

Современ Mad Man

Документарецот „Sunshine“ во режија на Doug Nichol ја прикажува приказната на двајца современи адвертајзери на патување во Кина каде снимаат реклама за кинескиот McDonald’s. Во 15-те минути на филмот снимени со Canon 5DMarkII, Doug Nichol ни дава вистинска слика за

Современ Mad Man

Документарецот „Sunshine“ во режија на Doug Nichol ја прикажува приказната на двајца современи адвертајзери на патување во Кина каде снимаат реклама за кинескиот McDonald’s. Во 15-те минути на филмот снимени со Canon 5DMarkII, Doug Nichol ни дава вистинска слика за

Google ги носи најдобрите реклами на сите времиња во дигиталната ера

Дали најпознатите американски реклами можат да бидат приспособени за дигиталната ера? Одговорот на ова прашање го дава Google, со својот најнов проект Re:brief. Re:brief има за цел одново да оживее четири неверојатно успешни реклами од шеесетите и седумдесетите, и да

Google ги носи најдобрите реклами на сите времиња во дигиталната ера

Дали најпознатите американски реклами можат да бидат приспособени за дигиталната ера? Одговорот на ова прашање го дава Google, со својот најнов проект Re:brief. Re:brief има за цел одново да оживее четири неверојатно успешни реклами од шеесетите и седумдесетите, и да

Како до Foursquare беџ за Скопје?

Во претходниот пост го најавив натпреварот на Foursquare, во кој беше најавено дека 15 градови од целиот свет имаат можност да освојат свој Foursquare беџ. Многу ми е мило што акцијата за беџ на Скопје им се допадна на доста

Како до Foursquare беџ за Скопје?

Во претходниот пост го најавив натпреварот на Foursquare, во кој беше најавено дека 15 градови од целиот свет имаат можност да освојат свој Foursquare беџ. Многу ми е мило што акцијата за беџ на Скопје им се допадна на доста

Foursquare доделува беџови на 15 градови. Ајде да освоиме еден за Скопје!

На официјалниот блог на Foursquare вчера беше објавен интересен натпревар наменет за целиот свет. Презадоволни од успехот на #visitUS натпреварот во кој различни градови од САД се натпреваруваа да добијат свој Foursquare беџ, тие решија овој натпревар да го направат

Foursquare доделува беџови на 15 градови. Ајде да освоиме еден за Скопје!

На официјалниот блог на Foursquare вчера беше објавен интересен натпревар наменет за целиот свет. Презадоволни од успехот на #visitUS натпреварот во кој различни градови од САД се натпреваруваа да добијат свој Foursquare беџ, тие решија овој натпревар да го направат