Old Spice guy станува Microsoft guy?!

По се изгледа дека по успехот на Old Spice, актерот Isaiah Mustafa станува златното момче на social media кампањите. По Old Spice, тој се појавува и во реклама на Microsoft наменетa за интерна промоција на Windows Phone 7 за вработените во Microsoft во Австралија.

На прв поглед ова изгледа како чиста копија на Old Spice рекламите направена со многу помал буџет и помалку креативност, но со оглед на тоа дека ова видео е наменето само за интерна промоција пред вработените, се јавува и прашањето, зошто да не? Доколку вработените на Microsoft навистина го засакале Old Spice guy, одличен потег на Microsoft е да го донесе во нивната фирма, па макар и преку youtube видео 🙂 Одличен HR потег или недостаток на креативност, што мислите вие?

Advertisements

One comment

  1. Pingback: Tweets that mention Old Spice guy станува Microsoft guy?! « This is not a Social Media blog -- Topsy.com

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: