Axe Relationship Status

Ако досега сте виделе барем една реклама на Axe без разлика дали во весник или на ТВ, сигурно сте запознаени со пораката карактеристична за сите промотивни материјали на компанијата – мажите кои користат некој од Axe производите, се посакувани од толку многу девојки што никако не можат да им избегаат.

Агенцијата Ogilvy во Тунис  најде одличен начин покрај традиционалните медиуми, да ја пренесе оваа порака и преку Facebook.

Ogilvy си поигрaа со една од најкоментираните функционалности на Facebook – relationship status, преку креирање на aпликација која прикажува статуси карактеристични за веќе развиениот имиџ на Axe и неговите корисници.
Со користење на апликацијата, Facebook корисниците на своите профили можат да објават дека се во врска со повеќе луѓе, статус кој е оневозможен во стандардната relationship status опција на Facebook.  Кликот на овие статуси корисникот го префрла на самата апликација, каде што добива можност самиот да го објави својот нов relationship status 🙂 Погледнете повеќе за ефектите на оваа апликација на видеото подолу.
Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: