Неверојатно креативни постери

Имајќи во предвид дека главното „средство“ за промоција на настани во Македонија освен по некоја видео и радио реклама се постерите, еве еден одличен предлог за постер кој сигурно нема да остане незабележан.

Агенцијата FOAM која е специјализирана за развој на промотивни кампањи за музички брендови, бендови и артисти, изработи одлични постери по повод промоцијата на албумот No Rest на бендот Dry the River. Постерите го содржат само името и сајтот на бендот, а над текстот е поставена 3D форма на коњ, како и на каверот на албумот No Rest.

Постерите беа најпрво изработени во 3D преку Google Sketchup, а потоа секој постер поединечно беше склопуван по 35 часа. На прв поглед можеби премногу време вложено за изработка на постер, меѓутоа резултатите и коментарите потврдија дека вложениот труд дефинитивно се исплател.

Погледнете и самите какви беа реакциите на овој неверојатно креативен потег 🙂

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: