Old Spice Wars

Ова е веќе четврти пат како пишувам за Old Spice, но навистина не можев да одолеам а да не ви го претставам и последното од овој бренд кој одлично се снаоѓа во online светот. Во претходниот пост најавив дека доаѓа нов Old Spice Guy – Фабио, но по се’ изгледа дека на стариот Old Spice Guy тоа не му се допаѓа.

Од вчера започна жестоко препирање помеѓу Old Spice момците со коментари како:

Is this some sort of bad dream? I would ask someone to pinch me but they would break their finger bones.
I
I

Really old, Old Spice man? News on Internet say Fabio is better Old Spice Man than Man on Horse with tiny legs and the diamond problems.

и многу други…Ќе ве оставам сами да ги проследите коментарите кои тие си ги праќаат еден на друг преку официјалните Facebook страници, како најава за нивниот веќе закажан дуел. По се изгледа дека не’ очекува уште една одлична Old Spice кампања.

Facebook New Old Spice Guy Fabio vs.  Facebook Old Spice Guy

***Update: Фабио веќе започна со напад 🙂 Погледенете ги видео одговорите на најинтересните твитови кои го спомнуваат, преку неговиот официјален YouTube канал.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: