Билборд што гори предизвика хаос

Еве пример на еден билборд кој започнал како креативна идеја но не завршил баш славно. Со цел да се промовира најпознатиот производ на ресторанот Outback (свежо печен стек) бил направен билборд кој привидно изгледа како да гори. За да биде уште повпечатлив, покрај поигрувањето со неговиот изглед, бил креиран и ефект на горење преку користење на машини кои произведуваат чад.

За жал, овој ефект само ги збунил луѓето кои поминувале покрај  билбордот. Имало десетици повици во локалната полиција и противпожарна единица од вознемирени граѓани кои мислеле дека билбордот навистина се запалил. Лоша изведба, лоша локација или комплетно погрешна идеја? Пресудете самите…

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: