Twitter ги лансираше Twitter приказните

По примерот на Facebook Stories и Twitter се одлучи да објави низа на приказни на своите корисници преку кои ќе ги прикаже бројните позитивни ефекти кои може да ги донесе користењето на оваа социјална мрежа. Преку Twitter приказните (Twitter Stories) кои се објавуваат на сајтот stories.twitter.com, Twitter на едно место собра голем број на инспиративни приказни на неговите корисници. Сајтот е се уште во почетна фаза, но се очекува секојдневно да се зголемува бројот на приказни. Приказните се навистина куси, од 100 до 150 зборови во најголемиот број на случаи, но сето тоа е сосема соодветно за социјална мрежа која корисниците ги ограничува на 140 карактери.

Претходен обид на Twitter за споделување на приказните на корисниците на оваа мрежа беше лансирањето на Twitter Tales, но по се изгледа дека корисничките приказни сепак ќе го најдат своето место кај Twitter Stories.

Преземено од mashable.com

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: