52,1% од онлајн споделувањата се вршат преку Facebook

Уште едно интересно истражување на AddThis, овој пат посветено на споделувањето на интернет. Според нивните податоци, Facebook убедливо води како извор на сите споделувања на интернет. На второ место е Twitter, со 13,5% oд споделувањата, но и раст од 576,9% во однос на минатата година. Погледнете го инфографикот за повеќе информации за онлајн споделувањата.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: