Новиот телевизор на LG е толку тенок што нема да ве приметат ако го украдете

Агенцијата Y&R Amsterdam најде откачен начин да го промовира новиот модел на LG, најтенкиот телевизор на светот. Наместо досадни реклами кои го прикажуваат телевизорот од сите страни и објаснуваат колку е тој всушност тенок, тие лансираа (вирално) видео со кое на невообичаен начин прикажува колку е телевизорот тенок.

Дали кражбата е нешто што треба да се искористи при промовирањето на нов производ е дискутабилно, но едно е сигурно, ретко кој ќе може да го погледне видеово само еднаш.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: