Вашето Твитер корисничко име истетовирано на рака на олимпиец?

Со цел да собере доволно средства за подготовките за претстојните Олимписки игри во Лондон, Nick Symmonds, моментално првопласиран на трките на 800 метри, бара спонзор чие Твитер корисничко име ќе го истетовира на својата рака.

Тетоважата (иако привремена, сепак доволна за огромна промоција) ќе ја направи пред самите Олимписки игри, и со тоа ќе му овозможи на спонзорот промоција пред милиони гледачи ширум целиот свет. Спонзорот ќе се одбере по пат на аукција на Ebay, односно, компанијата или индивидуалецот кои ќе понудат највисока сума ќе ја „освојат“ тетоважата. Во моментов највисоката понуда изнесува 1.875$ со 50 наддавачи, но преостануваат уште 8 дена за кои се очекува сумата драстично да порасне.

Дознајте повеќе за Nick и оваа акција на неговиот Твитер профил @nsymm800

 

 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: