Што прават три разголени манекенки во музеј?

Брендот за долна облека Etam, најде прилично храбар начин да ја промовира својата нова колекција. Најми три манекенки да одат низ Париз, и ненадејно да се разголуваат на фреквентни локации.

Манекенките најпрво влегуваат на локациите облечени во мантили, и во одреден момент се расоблекуваат и почнуваат да шетаат само во долна облека. На видеото подолу можете да го погледнете нивниот „напад“ на Орсајскиот музеј во Париз, а слични изненадувања тие приредиле и на аеродромот Charles de Gaulle, како и покрај Ајфеловата кула.

Иако од Орсајскиот музеј побарале снимката да биде тргната од сајтот на Etam бидејќи ваквиот настан се смета за непожелен во престижниот музеј, сепак, what happens on the internet, stays on the internet, па видеото сега може да се најде на YouTube.

Ова е само уште еден доказ дека впечатливата идеја, не само што го привлекува вниманието на присутните на одбраните локации, туку и сама по себе влече вирален ефект кој е скоро па незапирлив.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: