Чоколаден „Like“ кој тежи 3 тони

Компанијата Cadbury позната по превкусните чоколади и слатки кои веќе долги години ги произведува, одлучи да им каже големо (огромно) благодарам на сите нејзини милион Facebook фанови за поддршката, a воедно и да го прослави милионитиот Like.

Тоа го направи како што Cadbury најдобро знае, преку чоколадите. 1 милион лајкови на Facebook страницата на Cadbury беa прославени преку креирање на вистински Like (рака со кренат палец 🙂 од чоколадо.

 

 

Лајкот беше правен 48 часа, а финалното дело тежи цели 3 тони. Иако на прв поглед личи на едноставна задача, оваа „инсталација“ бараше детално планирање и проектирање за да на крај изгледа како што изгледа денес. Откако беше завршен, џиновскиот лајк беше дониран на компанија која се занимава со истражување на обновливи горива, а Cadbury објави дури и краток инфографик кој прикажува што сè беше потребно за да се заврши овој проект.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: