Tropicana го носи сонцето во Лондон

Англискиот производител на сокови Tropicana ја започна кампањата „Поведри утра“ која има за цел да ги разведри англичаните во тмурниот зимски период. За таа цел, Tropicana во соработка со Greyworld направи вештачко сонце, со површина од 200м2 тешко повеќе од 2.400кг и го постави на познатиот Trafalgar плоштад.

Вештачкото сонце „изгрева“ преку подигање со огромен кран, секое утро во 6.00 часот, точно еден час пред вистинското изгревање на сонцето, и стои на плоштадот секојдневно до 19.33 минути, давајќи им на англичаните 3 дополнителни часа „сончева светлина“.

Убав гест кој дефинитивно шири убава атмосфера околу вештачкото сонце, атмосфера која со сигурност ќе се пренесе и на самиот бренд Tropicana.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: