Автор

Здраво,

јас сум Ива и сум Facebook, Twitter и Gmail зависник 🙂  Не се сметам себе си за social media гуру, експерт или евангелист како што некои љубат да се нарекуваат, но дефинитивно сум голем вљубеник во маркетингот, а особено адвертајзингот преку новите медиуми.

Родена сум и школувана во Скопје, во 2008 година дипломирав на Економскиот Факултет во Скопје, отсек Маркетинг, а во март 2011 година магистрирав на истиот факултет и отсек, на тема „План за развој на промотивна стратегија преку социјални медиуми“. Работам во 4Ward како раководител на секторот медиа и комуникации, а паралелно сум и маркетинг менаџер на независниот театар Theatra.

Го започнав This is Not a Social Media blog со цел да создадам платформа за споделување на идеи и искуства за промовирање преку социјалните медиуми, со надеж дека на подолг рок тие идеи ќе успеат да направат позитивни промени во on-line маркетингот во Македонија.

Повеќе инфо за мене најдете на LinkedIn и Twitter, или пишете ми на iva.dujak@gmail.com 🙂

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s