Category Archives: Новости

Втора Digital Day конференција во Белград

Press release Експерти од најголемите светски компании ќе држат предавања за современите тенденции од областа на онлјан маркетингот Вториот Форум IAB Serbia: Digital Day 2012 ќе се одржи и оваа година, на 25ти април во домот на млади во Белград,

Втора Digital Day конференција во Белград

Press release Експерти од најголемите светски компании ќе држат предавања за современите тенденции од областа на онлјан маркетингот Вториот Форум IAB Serbia: Digital Day 2012 ќе се одржи и оваа година, на 25ти април во домот на млади во Белград,

Сподели идеја на TEDxBled

На 18 Март во Блед, Словенија ќе се одржи независниот TED настан, TEDxBled, на тема „Инспирирај. Промени. Имај влијание.“ Настанот е организиран од страна на Challenge:Future, како дел од нивниот Challenge: Future самит.  Интересно покрај самиот настан е тоа што TEDxBled бара двајца инспиративни

Сподели идеја на TEDxBled

На 18 Март во Блед, Словенија ќе се одржи независниот TED настан, TEDxBled, на тема „Инспирирај. Промени. Имај влијание.“ Настанот е организиран од страна на Challenge:Future, како дел од нивниот Challenge: Future самит.  Интересно покрај самиот настан е тоа што TEDxBled бара двајца инспиративни

Светските сајтови во борба против SOPA

И откако конечно се помиривме со тоа дека Facebook денес нема да биде исклучен, еве неколку интересни примери на сајтови кои вистински се борат против SOPA. Еден од најоткачените е The Oatmeal кој на затемнувањето во знак на протест против

Светските сајтови во борба против SOPA

И откако конечно се помиривме со тоа дека Facebook денес нема да биде исклучен, еве неколку интересни примери на сајтови кои вистински се борат против SOPA. Еден од најоткачените е The Oatmeal кој на затемнувањето во знак на протест против

52,1% од онлајн споделувањата се вршат преку Facebook

Уште едно интересно истражување на AddThis, овој пат посветено на споделувањето на интернет. Според нивните податоци, Facebook убедливо води како извор на сите споделувања на интернет. На второ место е Twitter, со 13,5% oд споделувањата, но и раст од 576,9%

52,1% од онлајн споделувањата се вршат преку Facebook

Уште едно интересно истражување на AddThis, овој пат посветено на споделувањето на интернет. Според нивните податоци, Facebook убедливо води како извор на сите споделувања на интернет. На второ место е Twitter, со 13,5% oд споделувањата, но и раст од 576,9%

Споделувања на интернет. Како, кога, во кој временски период?

Букмаркинг сервисот Add This по 5 години анализа на нивните 1.2 милијарди корисници, претстави куса анализа  на споделувањата на интернет. Според Add This, најдобриот ден за споделување е среда, а најдобриот период 15.30 по наше време. Погледнете го инфографикот за

Споделувања на интернет. Како, кога, во кој временски период?

Букмаркинг сервисот Add This по 5 години анализа на нивните 1.2 милијарди корисници, претстави куса анализа  на споделувањата на интернет. Според Add This, најдобриот ден за споделување е среда, а најдобриот период 15.30 по наше време. Погледнете го инфографикот за