Category Archives: Социјални мрежи

Како до Foursquare беџ за Скопје?

Во претходниот пост го најавив натпреварот на Foursquare, во кој беше најавено дека 15 градови од целиот свет имаат можност да освојат свој Foursquare беџ. Многу ми е мило што акцијата за беџ на Скопје им се допадна на доста

Како до Foursquare беџ за Скопје?

Во претходниот пост го најавив натпреварот на Foursquare, во кој беше најавено дека 15 градови од целиот свет имаат можност да освојат свој Foursquare беџ. Многу ми е мило што акцијата за беџ на Скопје им се допадна на доста

Foursquare доделува беџови на 15 градови. Ајде да освоиме еден за Скопје!

На официјалниот блог на Foursquare вчера беше објавен интересен натпревар наменет за целиот свет. Презадоволни од успехот на #visitUS натпреварот во кој различни градови од САД се натпреваруваа да добијат свој Foursquare беџ, тие решија овој натпревар да го направат

Foursquare доделува беџови на 15 градови. Ајде да освоиме еден за Скопје!

На официјалниот блог на Foursquare вчера беше објавен интересен натпревар наменет за целиот свет. Презадоволни од успехот на #visitUS натпреварот во кој различни градови од САД се натпреваруваа да добијат свој Foursquare беџ, тие решија овој натпревар да го направат

Комплетен водич за новите Facebook страници

Новите Facebook страници со тајмлајн започнаа да се појавуваат пред само неколку часа, а Facebook веќе објави и неколку водичи со повеќе информации за нив и нивното користење. Водичот со основни информации за страниците со тајмлајн, како и претставување на

Комплетен водич за новите Facebook страници

Новите Facebook страници со тајмлајн започнаа да се појавуваат пред само неколку часа, а Facebook веќе објави и неколку водичи со повеќе информации за нив и нивното користење. Водичот со основни информации за страниците со тајмлајн, како и претставување на

Пристигнаа новите Facebook страници

Како што беше најавено, новите Facebook страници од денес веќе започнаа да се активираат. Тие го имаат истиот дизајн како личните профили на кои е поставен тајмлајн, а најголем новитет во однос на фукнционалностите е можноста за испраќање и примање

Пристигнаа новите Facebook страници

Како што беше најавено, новите Facebook страници од денес веќе започнаа да се активираат. Тие го имаат истиот дизајн како личните профили на кои е поставен тајмлајн, а најголем новитет во однос на фукнционалностите е можноста за испраќање и примање

Најавени промени кај Facebook рекламите

Веб сајтот Gigaom.com повикувајќи се на документ креиран од страна на Facebook најавува дека на 29ти февруари, Facebook ќе донесе големи промени во своето рекламирање. Тоа е планирано да се оствари преку воведувањето на нов тип на надградени, премиум реклами.

Најавени промени кај Facebook рекламите

Веб сајтот Gigaom.com повикувајќи се на документ креиран од страна на Facebook најавува дека на 29ти февруари, Facebook ќе донесе големи промени во своето рекламирање. Тоа е планирано да се оствари преку воведувањето на нов тип на надградени, премиум реклами.

[Анкета] Колку време поминувате на Facebook?

Колку време поминувате на Facebook? Претпоставувам дека времето кое го посветувате на најпопуларната социјална мрежа варира од ден на ден, но сепак секој има свој терк според кој најчесто ги проверува најновите информации и го средува својот профил 🙂 Идејата

[Анкета] Колку време поминувате на Facebook?

Колку време поминувате на Facebook? Претпоставувам дека времето кое го посветувате на најпопуларната социјална мрежа варира од ден на ден, но сепак секој има свој терк според кој најчесто ги проверува најновите информации и го средува својот профил 🙂 Идејата

Кога Тwitter кампањата ќе трге наопаку

Последниот пример за тоа како една кампања на социјални мрежи може да биде уништена во само еден час ни го дава McDonald’s со својата #McDStories  Twitter кампања. Сакајќи да го нагласат здравото потекло на состојките на нивните сендвичи, маркетинг тимот

Кога Тwitter кампањата ќе трге наопаку

Последниот пример за тоа како една кампања на социјални мрежи може да биде уништена во само еден час ни го дава McDonald’s со својата #McDStories  Twitter кампања. Сакајќи да го нагласат здравото потекло на состојките на нивните сендвичи, маркетинг тимот