Category Archives: Advertising

Употреба на RFID кодови, нов маркетинг тренд?

*Текстот е првично објавен на It.com.mk RFID (Radio Frequency Identification) кодовите од неодамна се сè почесто употребувани за маркетинг цели. Започнувајќи со минатогодишниот Coca Cola камп, каде наместо влезници, на посетителите им беа давани алки со интегриран RFID код преку кои

Употреба на RFID кодови, нов маркетинг тренд?

*Текстот е првично објавен на It.com.mk RFID (Radio Frequency Identification) кодовите од неодамна се сè почесто употребувани за маркетинг цели. Започнувајќи со минатогодишниот Coca Cola камп, каде наместо влезници, на посетителите им беа давани алки со интегриран RFID код преку кои

Современ Mad Man

Документарецот „Sunshine“ во режија на Doug Nichol ја прикажува приказната на двајца современи адвертајзери на патување во Кина каде снимаат реклама за кинескиот McDonald’s. Во 15-те минути на филмот снимени со Canon 5DMarkII, Doug Nichol ни дава вистинска слика за

Современ Mad Man

Документарецот „Sunshine“ во режија на Doug Nichol ја прикажува приказната на двајца современи адвертајзери на патување во Кина каде снимаат реклама за кинескиот McDonald’s. Во 15-те минути на филмот снимени со Canon 5DMarkII, Doug Nichol ни дава вистинска слика за

Google ги носи најдобрите реклами на сите времиња во дигиталната ера

Дали најпознатите американски реклами можат да бидат приспособени за дигиталната ера? Одговорот на ова прашање го дава Google, со својот најнов проект Re:brief. Re:brief има за цел одново да оживее четири неверојатно успешни реклами од шеесетите и седумдесетите, и да

Google ги носи најдобрите реклами на сите времиња во дигиталната ера

Дали најпознатите американски реклами можат да бидат приспособени за дигиталната ера? Одговорот на ова прашање го дава Google, со својот најнов проект Re:brief. Re:brief има за цел одново да оживее четири неверојатно успешни реклами од шеесетите и седумдесетите, и да

Билборди на „отклучување“

Со својата последна кампања за комбето Mercedes Viano, Mercedes направи вистински бум во Германија. Кампањата осмислена и изведена од страна на маркетинг агенцијата Lukas Lindemann Rosinski имаше за цел да им се обрати на туристите во Берлин, и да им

Билборди на „отклучување“

Со својата последна кампања за комбето Mercedes Viano, Mercedes направи вистински бум во Германија. Кампањата осмислена и изведена од страна на маркетинг агенцијата Lukas Lindemann Rosinski имаше за цел да им се обрати на туристите во Берлин, и да им

Old Spice „упаѓа“ во туѓи реклами

Иако неодамна беше објавено дека Procter & Gamble, компанијата која стои зад брендот Old Spice, ќе мора да отпушти 1.600 вработени, дел од нив и од маркетинг секторот, сепак по сè изгледа тие немаат намера да запрат со објавување на

Old Spice „упаѓа“ во туѓи реклами

Иако неодамна беше објавено дека Procter & Gamble, компанијата која стои зад брендот Old Spice, ќе мора да отпушти 1.600 вработени, дел од нив и од маркетинг секторот, сепак по сè изгледа тие немаат намера да запрат со објавување на

Нова реклама на Volkswagen, “The Dog Strikes Back”

По супер забавниот тизер за новата кампања на Volkswagen, конечно ја имаме и рекламата која ќе ја продолжи приказната на “The Force“. Уживајте во “The Dog Strikes Back” 🙂

Нова реклама на Volkswagen, “The Dog Strikes Back”

По супер забавниот тизер за новата кампања на Volkswagen, конечно ја имаме и рекламата која ќе ја продолжи приказната на “The Force“. Уживајте во “The Dog Strikes Back” 🙂

Karl Lagerfeld го менува модниот маркетинг

На минатогодишниот Le Web, Karl Lagerfeld ја најави соработката со модната онлајн платформа Net-A-Porter на ексклузивната модна линија „Karl“. Очекувањата на модните фанови беа големи, а по реакциите на вчерашното лансирање на линијата, Karl дефинитивно успеа да ги оправда. Покрај

Karl Lagerfeld го менува модниот маркетинг

На минатогодишниот Le Web, Karl Lagerfeld ја најави соработката со модната онлајн платформа Net-A-Porter на ексклузивната модна линија „Karl“. Очекувањата на модните фанови беа големи, а по реакциите на вчерашното лансирање на линијата, Karl дефинитивно успеа да ги оправда. Покрај