Category Archives: Creative Advertising

Google ги носи најдобрите реклами на сите времиња во дигиталната ера

Дали најпознатите американски реклами можат да бидат приспособени за дигиталната ера? Одговорот на ова прашање го дава Google, со својот најнов проект Re:brief. Re:brief има за цел одново да оживее четири неверојатно успешни реклами од шеесетите и седумдесетите, и да

Google ги носи најдобрите реклами на сите времиња во дигиталната ера

Дали најпознатите американски реклами можат да бидат приспособени за дигиталната ера? Одговорот на ова прашање го дава Google, со својот најнов проект Re:brief. Re:brief има за цел одново да оживее четири неверојатно успешни реклами од шеесетите и седумдесетите, и да

Билборди на „отклучување“

Со својата последна кампања за комбето Mercedes Viano, Mercedes направи вистински бум во Германија. Кампањата осмислена и изведена од страна на маркетинг агенцијата Lukas Lindemann Rosinski имаше за цел да им се обрати на туристите во Берлин, и да им

Билборди на „отклучување“

Со својата последна кампања за комбето Mercedes Viano, Mercedes направи вистински бум во Германија. Кампањата осмислена и изведена од страна на маркетинг агенцијата Lukas Lindemann Rosinski имаше за цел да им се обрати на туристите во Берлин, и да им

Old Spice „упаѓа“ во туѓи реклами

Иако неодамна беше објавено дека Procter & Gamble, компанијата која стои зад брендот Old Spice, ќе мора да отпушти 1.600 вработени, дел од нив и од маркетинг секторот, сепак по сè изгледа тие немаат намера да запрат со објавување на

Old Spice „упаѓа“ во туѓи реклами

Иако неодамна беше објавено дека Procter & Gamble, компанијата која стои зад брендот Old Spice, ќе мора да отпушти 1.600 вработени, дел од нив и од маркетинг секторот, сепак по сè изгледа тие немаат намера да запрат со објавување на

Нова реклама на Volkswagen, “The Dog Strikes Back”

По супер забавниот тизер за новата кампања на Volkswagen, конечно ја имаме и рекламата која ќе ја продолжи приказната на “The Force“. Уживајте во “The Dog Strikes Back” 🙂

Нова реклама на Volkswagen, “The Dog Strikes Back”

По супер забавниот тизер за новата кампања на Volkswagen, конечно ја имаме и рекламата која ќе ја продолжи приказната на “The Force“. Уживајте во “The Dog Strikes Back” 🙂

Karl Lagerfeld го менува модниот маркетинг

На минатогодишниот Le Web, Karl Lagerfeld ја најави соработката со модната онлајн платформа Net-A-Porter на ексклузивната модна линија „Karl“. Очекувањата на модните фанови беа големи, а по реакциите на вчерашното лансирање на линијата, Karl дефинитивно успеа да ги оправда. Покрај

Karl Lagerfeld го менува модниот маркетинг

На минатогодишниот Le Web, Karl Lagerfeld ја најави соработката со модната онлајн платформа Net-A-Porter на ексклузивната модна линија „Karl“. Очекувањата на модните фанови беа големи, а по реакциите на вчерашното лансирање на линијата, Karl дефинитивно успеа да ги оправда. Покрај

Публиката ја изгласа Super Bowl рекламата на Chevrolet

На почетокот на месецов пишував за натпреварот на Chevrolet, во кој тие бараа од публиката да креира реклами, а потоа и да ја изгласа најдобрата за да биде прикажана на овогодишниот Super Bowl. Денес ви ја претставувам победничката реклама на

Публиката ја изгласа Super Bowl рекламата на Chevrolet

На почетокот на месецов пишував за натпреварот на Chevrolet, во кој тие бараа од публиката да креира реклами, а потоа и да ја изгласа најдобрата за да биде прикажана на овогодишниот Super Bowl. Денес ви ја претставувам победничката реклама на

Condomo8: апликација која го оценува вашето сексуално искуство

Колумбијскиот огранок на маркетинг агенцијата McCann Erickson доби задача да спроведе кампања за безбеден секс посебно посветена на шведската младина. За да ја остварат оваа цел, тие решија да ја сменат перцепцијата на младите за кондомите и нивната употреба. Кампањата

Condomo8: апликација која го оценува вашето сексуално искуство

Колумбијскиот огранок на маркетинг агенцијата McCann Erickson доби задача да спроведе кампања за безбеден секс посебно посветена на шведската младина. За да ја остварат оваа цел, тие решија да ја сменат перцепцијата на младите за кондомите и нивната употреба. Кампањата